Veelgestelde vragen

Op deze pagina treft u veelgestelde vragen aan. Staat uw vraag er niet tussen? Schroom niet om uw vraag aan ons te stellen, we beantwoorden hem graag.

Contactgegevens:
www.deduurzameinstallateur.nl
info@deduurzameinstallateur.nl
0592 – 25 05 05

Adres:
Het Veld 6
9448 XC Marwijksoord

Veelgestelde vragen over de Warmtepomp

COP staat voor Coefficient of Performance. Dit is een maatstaf voor de efficiëntie of rendement van een warmtepomp. De COP geeft de verhouding aan tussen de warmte die een warmtepomp levert en de elektrische energie die het verbruikt.

Een warmtepomp met een COP van 4 levert 4 kWh aan warmte voor elke kWh dat de warmtepomp verbruikt. Bij een COP van 6 wordt er 6 kWh geleverd bij een verbruik van 1 kWh. Het rendement is dan 400 of 600%.

 

Hoe hoger de COP hoe minder elektriciteit er wordt verbruikt en hoe zuiniger de warmtepomp werkt.

SCOP staat voor Seasonal Coefficient of Performance. Bij SCOP wordt de efficiëntie van de warmtepomp over een heel jaar gemeten. Om dat alle seizoenen meegenomen worden in de berekeningen geeft dit een realistischer beeld van het rendement.

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel. De ketel springt alleen bij op koude dagen waardoor het gasverbruik al snel vermindert met 70%! Geschikt voor bestaande woningen. Woonhuisisolatie draagt bij aan een goede werking van de hybride warmtepomp.

Een all-electric warmtepomp werkt volledig zonder gas en maakt gebruik van elektriciteit. Het tapwater wordt ook door de all-electric warmtepomp verwarmd door middel van een ingebouwde of losse boiler.

All-electric verwarmen kan alleen in nieuwbouw of goed geïsoleerde woningen.

Onderhoud van de warmtepomp zorgt ervoor dat het rendement hoog blijft en de energierekening laag. Door tijdig problemen te ontdekken voorkomt u storingen en hoge onderhoudskosten. Een goed onderhouden warmtepomp gaat langer mee.

Een warmtepomp kan in combinatie met vloerverwarming ook koelen; mits de warmtepomp deze functie heeft. De warmtepomp heeft wel tijd nodig om het koeler te maken. Het werkt niet zoals bij een airco dat het snel koel is. Met een warmtepomp kun je de ruimte plusminus 5 graden koeler krijgen dan de buitentemperatuur.

Een warmtepomp voor het koelen in combinatie met radiatoren is niet aan te raden. Bij radiatoren geven de radiatoren condensvorming als ze koelen waardoor er lekplekken kunnen ontstaan.

Ben je eigenaar van een woning die is gebouwd voor 1 januari 2019 dan kan er subsidie aangevraagd worden voor een warmtepomp. Hoeveel subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp.

Onze waarden.

Wij vinden het belangrijk dat onze monteurs veilig kunnen werken. Bij extreme weersomstandigheden zullen de werkzaamheden gestaakt worden en wordt er een nieuwe afspraak met u gemaakt. Binnenwerkzaamheden kunnen dan veelal wel gewoon doorgaan.

Onze monteurs zijn gecertificeerd voor het veilig werken op hoogte. Wij doen er alles aan om de monteurs met de juiste veiligheidsmaatregelen op pad te sturen.

Ook u kunt een bijdrage leveren voor een veilige werkplek voor onze monteurs door de werkvloer vrij te houden van obstakels. Denk bijv. aan de fiets van uw kind die net uit school komt en ineens op de oprit ligt waar de monteurs met materialen langs moeten.

Wij vinden uw veiligheid nét zo belangrijk als de veiligheid van onze monteurs. Daarom willen wij u vragen om tijdens de installatie niet rond de locaties te lopen waar geïnstalleerd wordt en niet onze steiger(s) en ladder(s) te beklimmen.

Het kan zijn dat wij in de kruipruimte moeten werken. Wij zullen hiervoor de benodigde veiligheidsmatregelen treffen maar willen u ook vragen om alert te zijn en indien nodig ook andere medebewoners of mensen die regelmatig onverwachts binnen lopen te informeren.

We streven naar de beste kwaliteit. Niet alleen op de materialen, maar ook op onze installaties. Verder zijn er regelmatig controles op locatie, tijdens en na installatie. Zo weten we zeker dat we doen wat we beloven.